329,000

  • Information
  • Description

Real estate details

Real estate type
Apartment 4 room
Ad code
PS00384J
size
124 m²
year of building
1827
year of refurbishing
1922

Location information

country
Slovenia
region
Ljubljana
area
Center
location
Stara Ljubljana
Description

V središču stare Ljubljane  Ljubljane  na Mestnem trgu je  na prodaj neizdelana podstreha z že pridobljenim pravnomočnim gradbenim dovoljenjem in vso projektno dokumentacijo za rekonstrukcijo in spremembo podstrehe  v večsobno stanovanje s skupno neto tlorisno površino 124 m2. Redka priložnost, ki je ne gre zamuditi. 

 

Podstreha se nahaja v Souvanovi hiši, ki se vzdiguje nasproti Mestne hiše.  To je baročna meščanska hiša s konca 17. stoletja, ki je bila leta 1827 predelana po načrtih ahrhitekta Francesca Coconija in predstavlja enega najboljših primerov ljubjanskega bidermajerja. Leta 1916 je hišo kupil Leon Souvan in jo leta 1922 obnovil. Družina Souvan je bila v 19. stoletju eden stebrov gospodarskega in in kulturnega življenja v Ljubljani in del maloštevilnega finančno uspešnega ljubljanskega meščanstva.


Hiša je kulturni spomenik in izredno lepo urejena,  z dvigalom vse do četrtega nadstropja, v katerem se nahaja vhod v nepremičnino. Leta 2010 je bila hiša celovito obnovljena (nova streha, fasada, obnovljene skupni komunikacijski prostori), etažna lastnina je urejena.

 

Podstreha je povsem samostojna, funkcionalno zaokrožena  enota in je s svojo lego usmerjena na notranje dvorišče. Zaradi edinstvene lege, zasebnosti in miru, boste pozabili, da se nahajate v središču mestnega vrveža.

 

Pridobljena je vsa gradbena dokumentacija, vključno s PZI dokumentacijo, kar pomeni, da se z gradnjo lahko prične takoj oz. v petih letih od  pravnomočnosti gradbenega dovoljenja, to je marec 2025. 

 

Skupaj s predvideno teraso znaša neto tlorisna površina stanovanja 124 m2, višina prostorov je različna. Čeprav je v hiši toplotna postaja za centralno ogrevanje, je pridobljeno soglasje za izvedbo plinskega priključka za ogrevanje, ogrevanje sanitarne vode in kuhanje, tako, da namestitev bojlerjev ni potrebna, plinski priključek se že nahaja na podstrehi.  Zasnova tlorisa stanovanja je izredno lepa, z veliko svetlobe in teraso. 

 

Orientacija podstrehe: JV in SZ. Parkiranje je mogoče na podlagi mestne dovolilnice ali v PH Kongresni trg.

 

Lastništvo v ZK je urejeno in bremen prosto. Mogoč je takojšen prevzem.

 

PREDNOSTI NAKUPA:

- edina podstreha na Mestnem trgu s pravnomočnim gradbenim dovoljenjem z možnostjo takojšnega pristopa h gradnji; 

- podstreha je obrnjena stran od gradu in uličnih gostinskih lokalov, kar omogoča večjo fleksibilnost pri okenskih površinah in izdelavi terase, hkrati pa pomeni bivanje v centru mesta brez hrupa;

- čudoviti pogledi proti Ljubljanici, na Kongresni trg pa vse do Špice;

- podstreha se nahaja v urejeni meščanski hiši, z urejenim lastništvom, prepis lastništva možen takoj.

PRIMERNO ZA: 

- tiste, ki si želite ustvariti čisto poseben dom v središču mesta v prestižni urejeni meščanski hiši, kjer se vse dogaja, pa vendar želite zasebnost in mir; 

- zaradi komfortnega dvigala v hiši je nepremičnina primerna za vsakogar (mlajše družine,        pare, starejše osebe), saj je v neposredni bližini vsa potrebna infrastruktura za udoben  vsakdanjik, zlasti pa hitra dostopnost do izobraževalnih in kulturnih ustanov;

- za investicijo oz. dolgoročno naložbo

Za ogled kličite: Janja 051676939 ali Luka: 040622201

Kupec plača davek na promet nepremičnin.

 

 

Similar real estates nearby

Ljubljana, okolica, Mali Lipoglav
  • Apartment 4 room
  • PS24557JD
  • 130 m²
  • 60 m²
  • 2005
249,000
More

Ljubljana