• Information
 • Equipment
 • description

Real estate details

Real estate type
Apartment 4 room
Ad code
PS00988D
size
175 m²
year of building
2023
flat
1.
No. of bedrooms
3
No. of bathrooms
2
No. of rooms
4

Location information

country
Slovenia
region
Ljubljana
area
Šiška
location
Tacen

Property equipment

Equipment

 • Air conditioning
 • Floor heating
 • Central heating
 • Gas
 • Interphone
 • Underfloor heating
 • Video surveillance
 • Protection
 • Communal garage
 • FTTH
 • Enclosed garden
description

Vila Šmarna je bila zasnovana kot vaš bodoči dom, se nahaja na idilični lokaciji in je ravno prav odmaknjena od mestnega vrveža v umirjeno naselje. Umeščena je v prekrasno naravno okolje in prijetno bivalno naselje, ki zagotavlja vso potrebno zasebnost in možnost sprostitve.

Nahaja na območju Tacna v Mestni občini Ljubljana, v novo nastajajočem prestižnem naselju v objemu Šmarne gore. Sestavljena bo iz dveh objektov, v prvem sta na voljo dve in v drugem štiri stanovanjske enote. Vsem stanovanjem je skupna smiselna razporeditev prostorov in veliko zunanjih površin, ki nudijo povezavo z okolico objekta.

S projektom in njegovo izvedbo želi biti poudarjen pojem zelene infrastrukture, z uporabo sodobnih tehnologij in materialov pa ustvariti dom, ki bo nudil visoko kvaliteto bivanja. Sožitje med urbanizmom in naravo se ustvarja s smiselno ozelenitvijo in vzpostavitvijo funkcionalnih zunanjih površin, ki znatno povečajo osnovne bivalne površine. 

Projektne faze potekajo premišljeno in skrbno z željo, da ustvarimo okolje, kjer se bodo kreirale nove nepozabne zgodbe.

Dodatne informacije na www.vila-smarna.si

ŠTIRI SOBNO DUPLEX STANOVANJE - enota B, nadstropje

Duplex stanovanje zajema v spodnji etaži tri spalnice, dve kopalnici in teraso. V drugi etaži je dnevni prostor s kuhinjo, WCjem ter teraso (skupaj brez teras 116,65, s terasmi 175,39m2). Pripada mu tudi kletna shramba v izmeri 17m2 ter dve parkirni mesti v garaži pod objektom. Orientacija teras in dnevnih prostorov obrnjena na Zahod. V objektu je dvigalo.

Prevzem predviden maja 2023.

CENA ZAJEMA 9,5% DDV.

ZUNANJOST OBJEKTA
Celotno zemljišče, kjer se nahajata objekta Vila Šmarna bo ograjeno, kar zagotavlja visoko raven varnosti in zasebnosti. Ob objektu je predvidena ureditev zelenih površin in zasaditev dreves z namenom ustvarjanja ločnice med objektom in okolico ter ohranjanju stika z naravo. Objekti so orientirani vzhod-zahod, vsi dnevni prostori se odpirajo na zahod.

NOTRANJOST OBJEKTA
Opremljenost stanovanj je na višji ravni, dodatno vrednost pa ji dajejo velike terase, ki sovpadajo s svetlimi in zračnimi dnevno bivalnimi prostori z velikimi steklenimi površinami. Stanovanja odlikuje nadstandardna višina stropov ter estetsko izdelana lesena notranja vrata nadstarndardne višine (220cm). Vsakemu stanovanju pripada tudi velik kletni prostor, skupni večnamenski prostor ter parkirna mesta pod objektom.

KONSTRUKCIJA 
Konstrukcija je zasnovana kot več etažni armiranobetonski stenasti sistem. Temeljenje je izvedeno na temeljni plošči s poglobitvami (vutami), medetažne plošče so armiranobetonske. Armiranobetonsko jedro predstavlja dvigalni jašek s stopniščem. 

Temeljenje objekta je bilo predvideno in izvedeno z rezultati raziskav in geotehničnega poročila o sestavi temeljnih tal in pogojih temeljenja ter izgradnje objekta. Temeljenje objekta je izvedeno na AB temeljni plošči.

STREHA
Strehe objektov so izvedene kot poševne strehe v naklonu vsaj 8° s pločevinasto kritino in zaključnim robom oblečenim v barvno pločevino.

Za odvodnjavanje meteorne vode s strehe je predviden trenutno najučinkovitejši podtlačni Geberit sistem pluvia. Tudi ta sistem, enako kot klasični odtoki, vodi v zbirne jaške. Dostop na streho je omogočen preko namensko vzdrževalne kupole, ki v primeru požara hkrati služi tudi odvodu dima iz stopnišča. Tlak na lastniških terasah in v ložah je izveden z 2 cm leseno oblogo visoke kakovosti na distančnikih. 

FASADA
Fasada je izdelana iz kombinacije klasične fasade ter visokokakovostne alu obloge, ki je obešena na ALU namensko podkonstrukcijo in exterier plošče, kar trenutno predstavlja najvišji svetovni standard visokoizolacijskih fasad. Dodatno obogatena je z unikatnimi vzorci perforirane razsvetljene pločevine. 

Kombinacija kontaktne in prezračevane fasade ne nosi le funkcionalne naloge, temveč z vizualno zasnovo privablja tudi poglede mimoidočih. Ob stiku s tlemi oziroma zunanjo ureditvijo je predvidena vodoodporna toplotna izolacija, ekstrudiran polistiren (XPS). Izolacija zunanjih zidov je izvedena z oblogami debeline 20cm. 

Ograje lož in teras so izvedene z varnostnim kaljenim in lepljenim steklom.
Vrhnja etaža (ang. penthouse) je deloma zamaknjena v notranjost in terase le-te so razširjene na območju bivalnega dela stanovanja. Za izhod na teraso so predvidena drsna okna/vrata, z ustreznim zvočno izolativnim troslojnim termopan steklom.

OKNA
V celotni objekt so vgrajena visokokakovostna lesena okna in vrata višjega cenovnega razreda, ki so izdelana na okolju prijazen način in se ponašajo z več izolacijskimi komorami ter tesnili za optimalno zvočno in toplotno izolacijo. Stanovanja odlikujejo tudi velike panoramske stene, ki nudijo veliko svetlobe in razglede na zeleno okolico, kar pričara občutek prostornosti in svobode.

V objekte Vila Šmarna bo vgrajeno stavbno pohištvo lesenih profilov, zaradi najbolje izpopolnjenih prekinitev toplotnega mostu. Stavbno pohištvo je zaradi dodatne toplotne izolacije parametrov zvočno in toplotno še na višjem nivoju. Zasteklitev je visokokakovostna in odgovarja zahtevam po potrebni toplotni in zvočni izolaciji - troslojni termopan s plinom z zunanjim refleksnim steklom. Vgrajena so drsno-dvižna panoramska balkonska vrata. Skupna toplotna prehodnost do Uw = 0,9 W/m2K.

SENČILA
Vse zunanje žaluzije so vgrajene. Gre za podometne žaluzije Alu 65mm, predvidene z lamelami tip S v izvedbi aluminija, profilirane, obrobljene in z gumiranimi tesnili, kar pripomore k boljši zatemnitvi prostora in dušenju hrupa. Pomik senčil na vseh oknih poganjajo elektromotorji. Upravljanje senčila je bodisi posamično, bodisi z centralnim vklopom/izklopom.

NOTRANJA VHODNA VRATA V STANOVANJA
Predvidena so protivlomna in protipožarna vrata z visoko vrednostjo zvočne izolativnosti, s tritočkovnim zaklepom in vgrajenim kukalom. 

NOTRANJA VRATA V STANOVANJIH
Predvidena so lesena vrata v beli barvi s skritimi podboji. Odlikuje jih moderna oblika višine od tal do stropa.

NOTRANJE OBDELAVE PROSTOROV
V stanovanjih je predvidena izvedba minimalnih spuščenih stropov zaradi izvedbe priključkov prezračevanja ter razvoda drugih instalacij med nosilno ploščo in spuščenim stropom. Na mestih, kjer je potreben dostop do instalacij, bodo izvedene tipske revizijske odprtine. V kuhinjah ni predvidena keramična obloga zaradi fleksibilnosti pri izbiri stenske obloge (s strani kupca ali investitorja), ki se lahko prilagaja izboru kuhinjskih elementov.

TLA IN PODI
V glavnem vhodu v objekt, skupnih prostorih in na stopnišču je predvidena obloga iz visokokakovostnega granitogresa. V stanovanjih je predvidena obloga iz troslojnega gotovega parketa primernega za talno ogrevanje. V mokrih prostorih stanovanja je predvidena obloga iz keramike, lepljena na podlago s polimer cementnim lepilom. Tlak na ložah in terasah sestoji iz visokokakovostnega granitogresa.

OGREVANJE STANOVANJ
Tako bivalni in spalni prostori, kakor tudi pripadajoči prostori, se bodo ogrevali preko talnega ogrevanja z elektronsko regulacijo temperature posameznega prostora. V kopalnicah stanovanj je poleg talnega ogrevanja, ki bo imelo elektronsko regulacijo temperature, predviden tudi kopalniški radiator z dodano elektro grelno sondo. Regulacija kopalniškega radiatorja je izvedena neodvisno preko termostatskega ventila z ustrezno termostatsko glavo. 

PREZRAČEVANJE STANOVANJ
V vsakem stanovanju je predviden visokokakovostni prezračevalni sistem z izrabo toplote in vlage odpadnega zraka – rekuperacijo. Rekuperator je toplotni izmenjevalec, kjer izstopni zrak predaja svojo toploto vstopnemu zraku. Ventilatorja v rekuperatorju uravnavata pretok dovodnega in odvodnega zraka, filtri pa uravnavajo čistost zraka.

VIDEO DOMOFON in KONTROLA PRISTOPA
V objektu je nameščen sistem video domofonije. V stanovanju je komunikacija izvedena preko notranje enote (zaslona), zunanje enote in električne ključavnice, ki bodo nameščene pri notranjem in zunanjem vhodu v objekt. Vstop v garažo je mogoč z daljinskim upravljalcem.

KUPEC NE NOSI STROŠKOV POSREDNIŠKIH STORITEV.

 

Villa Šmarna was designed as your future home, it is located in an idyllic location and is just right away from the hustle and bustle of the city in a quiet village. It is located in a beautiful natural environment and a pleasant residential area that provides all the necessary privacy and the possibility of relaxation.

It is located in the Tacen area in the Municipality of Ljubljana, in a newly emerging prestigious settlement in the embrace of Šmarna gora. It will consist of two buildings, two in the first and four residential units in the second. All apartments have in common a sensible layout of rooms and many outdoor areas that offer a connection with the surroundings of the building.

With the project and its implementation, it wants to emphasize the concept of green infrastructure, and with the use of modern technologies and materials to create a home that will offer a high quality of living. The coexistence between urbanism and nature is created by meaningful landscaping and the establishment of functional outdoor areas that significantly increase the basic living space.

more info: www.vila.smarna.si 

Building energy certificate

Required heat for heating
Class B1
A1
A2
B1
B2
C
D
E
F
G
0 15 35 60 105 150 210 300+

Similar real estates nearby

Ljubljana, Šiška, Tacen
 • Apartment 4 room
 • PS00988D
 • 175 m²
 • 2023
 • 1
 • 3
 • 2
 • 4
691,396
More
Ljubljana, Vič Rudnik, Vič
 • Apartment 4 room
 • OS00802G
 • 191 m²
 • 2002
 • 3
 • 3
 • 2
 • 4
550,000
More
Ljubljana, Bežigrad, Ježica
 • Apartment 4 room
 • PS00223BK
 • 177 m²
 • 97 m²
 • 2021
295,000
More
Ljubljana, Vič Rudnik, Brdo
 • Apartment 4 room
 • PS24670NMR
 • 191 m²
 • 2002
 • 3
550,000
More
Ljubljana, Bežigrad
 • Apartment 4 room
 • PS00391J
 • 181 m²
 • 1996
800,000
More

Ljubljana

This site uses cookies for better performance and user experience. Do you agree to use of cookies?

Find out more

Cookies on our web page

What is Cookie?

A cookie is a small piece of data sent from a website and stored in a user's web browse while a user is browsing a website. When the user browses the same website in the future, the data stored in the cookie can be retrieved by the website to notify the website of the user's previous activity

 

How do we use cookies?

A visit to a this page could generate the following types of cookie.

 

Strictly necessary cookies

These cookies are essential in order to enable you to move around the website and use its features, such as accessing secure areas of the website. Without these cookies services you have asked for, like shopping baskets or e-billing, cannot be provided.

 

2. Performance cookies

These cookies collect information about how visitors use a website, for instance which pages visitors go to most often, and if they get error messages from web pages. These cookies don’t collect information that identifies a visitor. All information these cookies collect is aggregated and therefore anonymous. It is only used to improve how a website works.

 

3. Functionality cookies

These cookies allow the website to remember choices you make (such as your user name, language or the region you are in) and provide enhanced, more personal features. For instance, a website may be able to provide you with local weather reports or traffic news by storing in a cookie the region in which you are currently located. These cookies can also be used to remember changes you have made to text size, fonts and other parts of web pages that you can customise. They may also be used to provide services you have asked for such as watching a video or commenting on a blog. The information these cookies collect may be anonymised and they cannot track your browsing activity on other websites.

 

4. Targeting and advertising cookies

These cookies are used to deliver adverts more relevant to you and your interests They are also used to limit
the number of times you see an advertisement as well as help measure the effectiveness of the advertising campaign. They are usually placed by advertising networks with the website operator’s permission. They remember that you have visited a website and this information is shared with other organisations such as advertisers. Quite often targeting or advertising cookies will be linked to site functionality provided by the other organisation.

 

Cookie management

Cookies can be managed via the web browser settings. Please, see you browser help how to manage cookies.

 

On this site you can always turn cookies on/off on menu item “Cookie Management”.

 

Website management

This website is managed by:

Kabi d.o.o.