Filter 7
 • Information
 • Equipment
 • Description

Real estate details

Real estate type
House Detached
Ad code
PH02117
features
Partially furnished
size
1,086 m²
parcel
18,768 m²
year of building
1999
flat
Basement + ground floor + first floor + attic
No. of bedrooms
5
No. of bathrooms
5
No. of rooms
7

Location information

country
Slovenia
region
Gorenjska
area
Tržič
location
Tržič

Property equipment

Equipment

 • Air conditioning
 • Heating with Biomass
 • Interphone
 • Enclosed garden

Rest

 • Balcony
 • Terrace
 • Garage
 • More than two parking spaces
 • Heated pool
 • Land registry
Description

Tržič, sodobna stanovanjska vila, edinstvena posest umeščena na sončni zeleni polici nad naseljem, s skoraj 2 ha ograjenega zemljišča.

Posestvo leži v dolini Čegeljše, pod gozdnatim obronkom hriba Kamnik in obsega skupaj 18.768 m2 ograjenega zemljišča, od tega je preko 10.000 m2 stavbnega, ostalo pa je opredeljeno kot kmetijsko zemljišče in predstavlja urejeno zelenico ter deloma gozdno zemljišče.

Na stavbnem delu zemljišča stoji sodobno urejena in arhitekturno zelo razgibana stanovanjska vila, okrog 50 m stran od vile ob vhodu na posest pa stoji v podobnem arhitekturnem slogu izdelana pomožna stavba, katere osnovni namen je, da poleg prostorov za hrambo strojev in ostalega orodja za vzdrževanje te obsežne posesti ter samostojne stanovanjske enote, nudi tudi prostor za druženje ter garderobne in sanitarne prostore za športne aktivnosti na profesionalno urejenem teniškem igrišču, ki leži med obema stavbama.

Posest ima bogato in zanimivo zgodovino. Leta 1930 je na tej lokaciji stanovanjsko vilo zgradil Dr. Viljem Elbert, višji uradnik na takratnem podjetju BPT Tržič, ki je poleg vile, kot je bilo takrat v navadi, zgradil tudi posebno hišo za vrtnarja ter bazen (stavbo so imenovali Elbertova vila). Po drugi svetovni vojni je posest kot lovsko kočo uporabljal maršal Josip Broz Tito, zato je stavba dobila ime Maršalat. Maršal Tito je med svojimi obiski v Sloveniji pogosto bival na tej lokaciji. Iz tistega časa se je na posestvu ohranila masivna ograja, ki obkroža posest, kombinirana z betonsko škarpo, železno ograjo ter cipresami, vhod na posest pa je »zavarovan« z vhodno čuvajnico.

Na mestu Elbertove vile oziroma Maršalata je zatem leta 1999 zrasla sodobna stanovanjska vila s pomožnim objektom, teniškim igriščem in urejenim parkovnim nasadom.

V stanovanjsko vilo vstopimo skozi prostorno predsobo z garderobnim prostorom v osrednji bivalni prostor, ki popolnoma odprt tako v celotno širino, kot tudi v višino stavbe, prav preseneti s svojo prostornino in se zaključi na delu stavbe z velikimi steklenimi površinami, na drugem delu pa ga dopolnjujeta lično izvedeni odprti stopnišči, ki se vzpenjata v galerijsko zasnovane zgornje etaže. Osrednji prostor je zaradi obsežnih steklenih površin izredno svetel z veliko naravne svetlobe, sestoji pa se iz dnevnega prostora z večjim vgrajenim kaminom ter zimskim vrtom, sledi jedilnica in nekoliko zamaknjena, hitremu pogledu skrita kuhinja ter ob stopnišču prostor za salon za sprejem obiskov.

Iz osrednjega dela, ki omogoča druženje, povezovanje in sobivanje pri različnih dnevnih aktivnostih, lahko vstopamo ali v notranji bazen ali v wellness prostor s savno, ali pa v pritlične spalne prostore z glavno spalnico, kopalnico ter garderobo.

Na dvoriščnem delu ob stavbi je izdelana večja letna kuhinja s prostorom za druženje, v delu pritličja ob letni kuhinji pa je notranji prostor izdelan kot vinska klet za notranje družabne dogodke. V pritličnem delu stavbe sta tudi dve prostorni garaži. Skupna izmera pritličja je okrog 438 m2.

Po odprtem stopnišču se iz osrednjega prostora povzpnemo v prvo nadstropje, kjer je v galeriji urejena knjižnica, sledita dve sobi (otroški) z garderobo in kopalnico, tretja (otroška) soba z lastno kopalnico, domača pisarna in dve veliki terasi, skupaj brez teras okrog 156 m2 površine. 

V mansardnem delu stavbe je urejena domača telovadnica (fitnes prostor) z otroško plezalno steno.

Vila je v podkletena. V kletni etaži so servisni prostori: pralnica, shramba, toplotna postaja, kotlarna in strojnica bazenske tehnike, skupaj okrog 115 m2 površine.

Skupna izmera površine stavbe je okrog 711 m2.

Pomožna stavba v pritličju obsega: bivalno enoto (predsoba, bivalni prostor s kuhinjo z izhodom na veliko teraso, spalnico, kopalnico) ter prostor za športna druženja in športne rekvizite, kopalnico in garderobo, skupaj 165 m2. V kletni etaži stavbe so: garaža za stroje za delo na posestvu, prostor z zalogovnikom za bio maso, kotlovnica, delavnica ter shramba, skupaj 210 m2.  

Peščeno teniško igrišče, izdelano po profesionalnih teniških standardih, je zelo spretno in uporabno umeščeno v prostor med obema objektoma. Stanovanjska vila z vsemi ostalimi vsebinami te zanimive posesti je bila že v osnovi zasnovana in izdelana za udobno in kvalitetno sonaravno bivanje v zelenem okolju travnikov, pašnikov in gozdov. Z izvedbo celotne posesti in stavb zagotavlja popolno privatnost in varnost bivanja v tem delu gorenjske pokrajine. 

V zadnjih letih stavbi in ostali deli posesti nista bili naseljeni in v uporabi, tako tudi ne redno vzdrževani, vendar pa bo z le nekaj ne obsežnega vloženega truda posest hitro zasijala v svoji posebnosti in kvaliteti. Slikovno gradivo, ki ga predstavljamo v oglasu izhaja deloma iz časa, ko je bila posest naseljena in skrbno vzdrževana, ostale fotografije pa so aktualne.

Do Bleda je 20 minut vožnje z avtom, do Celovca prav tako 20 minut, Ljubljana je oddaljena 25 minut, do Kranja ali Radovljice pa je 10 minut vožnje.

Iz glavne prometne ceste Ljubljana-Celovec je do posesti možno dostopati na dva načina, prvi dovoz vodi skozi slikovito mestece Tržič, drugi dovoz pa vodi neposredno iz glavne ceste proti Celovcu, od ceste do posesti je le en kilometer vožnje.

Prodajalec pogojuje prodajo s tem, da mu kupec povrne del stroškov, ki nastanejo pri prodaji nepremičnine.

Prosimo  stranke, ki jih  nepremičnina zanima,  da za vse informacije pokličejo  našo  družbo Makler Bled d.o.o.,  obenem pa se bomo  lahko dogovorili za ogled nepremičnine.  Prosimo  stranke, naj  ne  ogledujejo nepremičnine sami,  ter brez predhodne najave. 

 

 

Tržič - a modern villa with a large estate on a tranquil location ensuring privacy and luxury to its owner.

The estate lies just under the hill Kamnik and features 18.768,00 m2 of land, of which over 10.000,00 m2 is building plot, the rest is farm land (partly forrest and partly lawn). 

The villa is built in modern style, with lots of open spaces and high ceilings. What is more there is aN auxiliary building built in simmilar style 50 meters away, which is used as a storage space and as an individual apartment unit, with wardrobe and bathroom, that can be used for sport activities (professional tennis court).

The estate has a rich history. On this location Dr. Vilijem Elbert built himself a villa in the year 1930, with an extra small house for his gardners. After the second world war the villa was frequently used by Josip Broz Tito as a hunting lodge, therefore the estate got the name "Maršalat". Maršal Tito had been seen on this location a lot when he was visiting Slovenia, and from that time the massive fence which surrounds the estate still stands, keeping people inside the estate safe and isolated from the surroundings.

In the year 1999 the old buildings were demolished and a new modern villa came rose up, with an extra small house, a tennis court and a beautiful park and garden.

We enter the villa through a spacious anteroom with wardrobe, and continue our way into the main living area, which is galant, with high ceilings, lots of space, and large windows. A beautiful decoration to it are the two staircases, which guide us to the upper (gallery) floor. The main living space is very bright and consists of living room (with an open fireplace) and winter garden, dining room, and last but not least a kitchen. 

From the main area, suitable for large social events and comfort living, we can also enter into the inside pool area or wellness room with sauna. The ground floor also features a master bedroom, a bathroom and a wardrobe. 

Furthermore there is an outside kitchen in patio area next to the villa with a sitting area. To add, there is also a wine cellar next to the summer kitchen. 

The garage is very spacious with enough room to fit two cars. The total square footage of the ground floor is 438,00 m2. 

The 1st floor (gallery) consists of: library, 2 bedrooms with wardrobe and bathroom, another bedroom with its own bathroom, cabinet and two large terraces - all together without terraces 156,00 m2.

The attic consist of: fitness, climbing wall (for kids). 

The villa also has a basement area in which there are: laundry room, pantry, heating station, boiler room, service area for the pool - all together around 115,00 m2

There is a total of 711,00 m2 of surface area in the house. 

Auxiliary building consists of:

 • ground floor: apartment (anteroom, living space  with kitchen and dining room, bedroom, bathroom), sport room (storage), extra bathroom, wardrobe - together 165,00 m2
 • basement: garage for mashinery (lawn mowers etc.)

The tennis court is made according to professional standards. 

In the past few years the estate did not host any residents, therefore it would need some maintenance to shine as it did before. The state in which the estate was before and in which it is now is also visable from the photos. 

Only 20 minutes to Bled, Klagenfurt (Austria), 25 minutes to Ljubljana, and only 10 minutes to Kranj or Radovljica. 

For more information please feel free to contact us. 

Similar real estates nearby

Gorenjska, Bled
 • House Detached
 • PH02106
 • 668 m²
 • 784 m²
 • 2020
 • 10
1,885,000
More
Gorenjska, Radovljica
 • House Detached
 • PH01893
 • 450 m²
 • 854 m²
 • 2010
 • 3
 • 2
 • 4
1,800,000
More

Gorenjska